Η ρεσβερατρόλη αποτελεί ένα από τα πολλά δυνατά στοιχεία της κορινθιακής σταφίδας! Είναι αντιοξειδωτική ουσία η οποία δικαιολογεί το λεγόμενο “French paradox’’ ή αλλιώς, ότι η ήπια κατανάλωση κόκκινου κρασιού κάνει καλό στην ανθρώπινη υγεία. Η κορινθιακή σταφίδα είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στη ρεσβερατρόλη με υπερπολλαπλάσια περιεκτικότητα σε σχέση με το κόκκινο κρασί. Στα 100 γρ. κορινθιακής σταφίδας περιέχονται 190 μg ρεσβερατρόλης μεταξύ 25 άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών, όταν διάφορα «superfoods» όπως τα raspberries έχουν μόλις 20 και τα blackberries 50.