Υγιή δόντια και ο ρόλος του ολεανολικού οξέος
Το ολεανολικό οξύ περιέχεται σε συγκέντρωση 70,25 mg ανά 100 γρ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ η οποία κρίνεται πλούσια σε σχέση αυτής άλλων τροφίμων
Η παραπάνω ουσία καταπολεμά βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα, καταστέλλει την ανάπτυξή τους και εμποδίζει την προσκόλλησή τους και τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας. Αν και μπορεί να φαίνεται παράξενο, η κατανάλωση κορινθιακής σταφίδας δεν επηρεάζει, αν όχι και ωφελεί την υγεία των δοντιών και του στόματος και παρόλο του ότι είναι γλυκιά, δεν περιέχει ζάχαρη (σακχαρόζη).